Volleybal Informatie

De afdeling Volleybal is opgericht in 1978 en maakt onderdeel uit van de omnisportvereniging WSV Apeldoorn.

Op dit moment telt de afdeling volleybal zón 130 leden. Leuk is dat het aantal mini- en jeugdleden de laatste jaren steeds toeneemt. Ongeveer 40% van de leden is jonger dan 18  jaar.  De vereniging beschikt dus over een goede basis: de jeugd! WSV biedt voor iedereen mogelijkheden. Onze jongste leden zijn ongeveer 6 á 7 jaar, terwijl  we eveneens leden kennen die de 60 al gepasseerd zijn.

Er kan gespeeld worden op verschillende niveau’s:

Mini’s.
De jongste volleyballertjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Voor deze leeftijd is het minivolleybal ontwikkeld, aangepaste veldgrootte en spelregels om de eerste beginselen van het volleybal onder de knie te krijgen. De allerjongsten beginnen met circulatievolleybal. Er is een onderverdeling in verschillende klassen, afhankelijk van de spelervaring.

Junioren.
Jeugdvolleybal in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ook hier geldt een onderverdeling in verschillende prestatieniveau’s. Omdat we in onze jeugd willen investeren, bieden we de selectieteams twee trainingen per week aan!

Senioren.
Voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn op dit moment 2 damesteams en 1 herenteam.

Recreanten. 

Deze groep bestaat uit  de recreanten 50+ die spelen op de maandag of de woensdag en de recreanten die spelen op de donderdagavond

Wil je een keertje komen kijken of meetrainen benader dan een van de contactpersonen voor de trainingen of de secretaris van de afdeling.zie trainingen en/of bestuur.