De dames van het eerste volleybalteam van WSV hebben zichzelf tot kampioen uitgeroepen. De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) heeft voor het seizoen 2021-2022 de regels van promotie en degradatie aangepast wegens corona. Hierdoor worden er in de seniorencompetitie officieel geen kampioenen benoemd. Maar Dames 1 van WSV Apeldoorn stond al twee seizoenen bovenaan in hun klasse, dus werd het nu wel eens tijd voor een kampioensfeestje.

“Na zoveel corona-ellende was het nu echt wel tijd voor een feestje”, lacht Jacintha Hendriks. “In de laatste twee seizoenen is ons team versterkt met speelsters die hoger gespeeld hadden en daardoor is ons team gegroeid. Het is nu dan ook tijd om ons team in de eerste klasse in te schrijven voor het volgend seizoen”, aldus de aanvoerster van het team.

Dat omnisportvereniging WSV in Apeldoorn ook een volleybaltak heeft, is niet bij iedereen bekend. Maar toch blijkt dit team een bepaalde aantrekkingskracht te hebben voor volleybalsters van buitenaf. Volgens ex-divisiespeelster Lisette Oeldrig-Van de Kemp ligt dat aan de perfecte combinatie van competitie en gezelligheid van een kleine vereniging. “Het is mooi om te zien hoe dit team een steeds hoger niveau aantikt. De inzet en ambitie van elk individueel teamlid is hoog en de sociale dynamiek is top”. Toch is er voor het volgend seizoen wel een probleempje volgens de dames. Hun trainster Lisette de Jong is zwanger en zal na dit seizoen niet verder gaan. Dus er wordt nu naarstig gezocht naar vervanging. Als er een train(st)er is die deze ambitieuze dames naar de top wil laten groeien, dan kan deze contact opnemen via volleybal@wsv-apeldoorn.nl